fbpx

Våra tjänster

När du anlitar oss kan du känna dig helt trygg. Vår historia går så långt tillbaka som till 1940 och trots att vi sedan dess har lyft flera miljoner ton är våra ryggar i bättre skick än någonsin. Med en mängd kraftfulla maskiner och smarta system är vi redo för alla typer av uppdrag, hur komplexa de än må vara. Behöver du till exempel hjälp att få till en vägtunnel hjälper vi till att förflytta den och få den på plats, med en lösning som är anpassad efter uppdraget och konstruktionen. Vi agerar även som flytthjälp när du vill flytta men ta med dig hela huset, eller om du behöver hjälp av en tungviktare till rivningsjobb.

Vår främsta styrka, förutom själva styrkan, är att vi är specialister på att finna lösningar när miljöerna är svåråtkomliga eller när konstruktionerna är komplicerade. Från oss kan du beställa tjänster inom följande områden:

Riggning

Tunga Lyft tillhandahåller kvalificerad riggningspersonal åt den tunga industrin. Vi gör allt från att ta hand om hela riggningsarbetet till att hyra ut vara riggare.

Åt den tunga industrin tillhandahåller vi kvalificerad personal inom riggning med dokumenterad utbildning. Det kan vara allt från att man hyr en van riggare till att man överlåter hela riggningsarbetet till oss.

Vi är med på allt – ni sätter gränserna.

Maskinmontage

Tunga Lyft monterar maskiner av alla sorter. Stora som små, lätta som tunga. Vi gör jobbet från leverans och montering till startklar maskin. Ni trycker bara på startknappen!

Vi åtar oss gärna maskinmontage av olika storlek och slag. Det kan vara allt från traverser, rulltrappor, strålkanoner, ventilationsanläggningar till hela tryckpresslinjer.

tunga lyft lastbil med helikopter på flaket

Maskinflyttning

Tunga lyft har en omfattande verksamhet för maskinflyttningar. Vi åtar oss att flytta hela anläggningar eller enstaka maskiner. Verksamheten bedrivs över hela Sverige men det är inte sällan som vi utför maskinflyttning utomlands. För denna verksamhet har vi en stor mängd utrustning för alla tänkbara uppdrag. Ofta vill våra kunder att vi skall åta oss hela uppdraget bestående av transport, montage och även lagring.

En annan specialitet som vi utför är kassaskåpsflyttningar.

Lansering

Tunga Lyft är experter på lansering i olika former. Vi har allt från små lätthanterliga system till tyngre doningar som klarar laster uppemot 30.000 ton. Inget är omöjligt med Tunga Lyft.

fartyg i torrdocka inför delning

Rulltrappor

Att montera rulltrappor kan vara krångligt beroende på storlek, tillgänglighet till lokal samt när den ska monteras. Tunga lyft är expterter på montering, lyft, installation och byte av rulltrappor och samarbetar också med de största tillverkarna av rulltrappor.

Mast & Bocklyft

Vi kan mastlyft och har möjlighet att lösa krav som ställs på varje specifikt projekt när det kommer till mastlyft. Vi kan således tillfredsställa krav på olika dimensioner och kapaciteter som kan användas både för pallning och lyft.

Husflytt

Tunga Lyft är experter på alla former av husflytt och huslyft. Vi kan flytta allt från små till stora hus - hela eller i sektioner.

Taklyft

I dagsläget är det allt vanligare med taklyft för att på så vis kunna bygga ut en byggnad på höjden istället för att bygga till ytterligare landyta. Vi på Tunga Lyft har genomfört många framgångsrika lyft där effektivitet och säkerhet är fokus. Kontakta oss om du behöver lyfta ditt tak för en konsultation!

Demontering

Ska du uppgradera, reparera eller byta ut en byggnad eller maskin och behöver hjälp med demontering? Vi kan demontering oavsett storlek och omfattning. Gäller det en maskin kan den antingen demonteras på plats eller flyttas och sedan demonteras. Byggnader demonteras och vi kan ombesörja flytt av byggnader om så önskas.

Inom dessa tjänster kan vi dessutom hjälpa till med allt från själva utförandet till konsultation. Med andra ord är vi din helhetslösning som ser till att arbetet blir utfört med precision, säkerhet och hög expertis. Behöver du hjälp med något och undrar om vi är lösningen? Hör av dig till oss så rätar vi ut alla dina frågetecken.

UPP